De cca. 40 de ani desfasor o activitate de cercetare cu scopul de a elabora si promova tehnologii noi nepoluante si de a construi masini energetice care sa utilizeze surse noi regenerabile de energie pentru protejarea mediului inconjurator si a sanatatii oamenilor.
Pentru o mai buna desfasurare a activitatii mele, ca sa am credibilitate ca si fac ceea ce afirm ca stiu si doresc sa fac, pentru ca sa obtin finantarea necesara ca sa fiu eficient in realizarea proiectelor mele mi-am propus sa ma fac cunoscut.
Pentru
cunoasterea, aprecierea si evaluarea mea corecta de catre potentialii
sustinatori financiari prin donatii, de colaboratori ori de catre potentialii beneficiari ai ofertelor mele,
consider ca este absolut necesar sa las modestia la o parte si sa prezint cateva din realizarile mele practice, asa ca in acest spatiu virtual public o OGLINDA A ACTIVITATII,
ABILITATILOR, CAPACITATII SI POSIBILITATILOR MELE CREATOARE.
Deoarece
se stie ca paginile de socializare printre care se numara si Facebook
sunt o veritabila oglinda in care se reflecta preocuparile, dorintele si
activitatea utilizatorilor, adica sunt ca si niste CV-uri aproape
complete, ma folosesc de aceasta oportunitate ca sa-mi promovez imaginea
si precizez ca am nevoie de aceasta atat ca sa-mi fac cunoscute
intentiile de cooperare, cat si ca sa se vada ca sunt o persoana,
serioasa, muncitoare, cu mare experienta practica de munca si cu
inteligenta creatoare, ceea ce-mi confera capacitatea de a elabora
solutii tehnice pertinente si fac aceste afirmatii nu ca sa ma laud ci
doar cu scopul ca sa fiu remarcat sau apreciat ca un partener serios cu potential tehnic de
catre cei pe care i-am contactat deja prin scrisorile mele de intentie, sau de cei
carora le-am trimis ofertele mele si care probabil ca se intreaba cine sunt si daca chiar sunt capabil sa fac ceea ce spun ca doresc sa fac.
Am sa prezint aici
atat realizarile mele practice prin munca directa, personala ca sa se
vada ca sunt si un bun meserias executant de lucrari practice in mai
multe domenii de activitate precum mecanica auto, tinichigerie,
vopsitorie si parte electrica auto, confectii metalice si tamplarie,
instalatii electrice, sanitare si de termoficare, automatizari si
securizari perimetre si nu doar un teoretician; realizari prin care
demonstrez atat ca pot sa muncesc efectiv cu mainile mele si astfel pot sa
tin o cheie fixa sau inelara in mana, o cheie reglabila sau franceza, un
polizor unghiular, sau o bormasina de gaurit, ori un cleste de sudura
sau un pistol de vopsit, etc si stiu si ce sa fac cu ele, cat si sa
desfasor activitati intelectuale, in domeniul artelor precum muzica,
arta grafica si fotografica, al prelucrarilor digitale, al
inregistrarilor audio-video, al redactarii-editarii, al scrierilor literaterare de
psihoanaliza, sau cu caracter spiritual ori social-economic, al
informaticii, mediei si multimediei, al cercetarii tehnice si
stiintifice, sau al proiectarii.
Deoarece aveam un buget modest,
am executat singur lucrari economice si in mod inteligent, adica cu costuri
materiale mici si cu mai multa munca din partea mea.
1-In anul
1991 am asamblat din cele mai mici parti componente ale motorului, transmisiei, suspensiei si caroseriei, sortate dintr-o
gramada de fiare vechi, pe care le-am reconditionat, un autoturism Dacia
1310.
In final a iesit o masina deosebit de frumoasa pentru
vremea aceea si cu un motor puternic, pot sa afirm fara sa deformez
realitatea ca era una dintre cele mai frumoase masini care circula
atunci pe soselele din Romania tinand cont de faptul ca inca nu
intrasera prea multe masini straine in tara.
Vezi in poza de mai jos:
Vezi si cum aratau Daciile pe atunci:
Apoi am proiectat si construit un container auto cu destinatia de cuseta de dormit si auto magazin, mini stand pentru targuri, vezi in poza de mai jos:
In casa ma straduiesc ca prin imbunatatirile pe care le aduc sa imbin utilul cu esteticul si mai ales cu economicul acordand aspiratiile la posibilitati si tinand cont de zicala: "intinde-te cat iti este plapuma!"
Aveam balconul deschis, cu toate ca fusese candva inchis (in baza unei autorizatii emise de primarie), de catre primul locatar care era lucrator in M.A.I. (subofiter de militie) si cu care am facut eu schimb de locuinta prin anul 1983.
Acum mai exista insa o rama din lemn pe care fostul locatar avea puse geamuri mari din sticla care inchideau balconul asa ca la o vitrina.
La cutremurul din anul 1977 geamurile au cazut si s-au spart, a fost un mare noroc ca nu au cazut in capul unui vecin si sa-l taie si pentru a se evita accidente grave fostul locatar nu a mai pus alte geamuri.
Pentru o mai buna izolare a apartamentului am adus balconul la starea sa veche conform autorizatiei si l-am reanchis singur in anul 2019 cu geamuri din plastic ca sa evit accidentarea cuiva, insa pentru ca nu erau rigide ca sticla ca sa gliseze pe rama existenta le-am montat pe rame separate si le-am fixat pe rama veche.
A inflorit cactusul din balcon. E superb! Am si alte flori in balcon
A inflorit visinul de la balconul meu, este chiar lipit cu crengile de balcon.
Am placat cu autocolant pervazul de la geamul de la balcon.
Am amplasat in balcon o instalatie cu beculete pentru sarbatorile de iarna
Pentru reducerea pierderilor de caldura iarna prin peretele exterior al dormitorului am izolat termic peretele exterior cu panouri din polistiren expandat groase de 2 cm. ceea ce reduce considerabil transferul termic spre exterior si i-am dat o forma de prezentare cat de cat estetica, am tras draperia si perdeaua ca sa vezi un detaliu al peretelui in poza de mai jos:
Pentru eficientizare energetica cu o si mai buna izolare termica a peretilor exteriori am prevazut si panouri izolante la geam tot din polistiren gros de 2 cm. pe care pentru estetica le-am camuflat cu un fotomontaj gen vitraliu care infatiseaza un peisaj superb dintr-un colt de de padure de mesteceni situata pe malul unui lac si o cascada, vezi in poza si in video de prezentare de mai jos.
Am asamblat in holul de la baie un raft metalic si am creat opt spatii destul de mari pentru depozitare, in poza de mai jos se vede doar jumatate din inaltimea sa.
Am confectionat o masuta pentru hol
Am executat lucrari de securizare perimetru cu camere video, lampi pentru iluminat pe intuneric si alarma antiefractie, iar in acest sens am securizat la exterior usa de la intrare in apartament cu o mini camera video tip vizor electronic fara filmare si inregistrare, racordata la un mini monitor ca sa o pornesc si sa pot sa vad cine suna la sonerie si se fereste sa fie vazut prin vizorul optic montat in usa. Am montat in acelas loc si o lampa ca sa luminez in fata usii noaptea doar atunci cand suna cineva la usa si sta pe intuneric.
Am montat pe interiorul usii de la intrare o alarma tip goarna care sa emita semnale sonore cand forteaza cineva usa si intra in apartament. Am protejat apartamentul impotriva energiilor parazitare.
In interiorul apartamentului pe usa de la sufragerie am montat inca o mini camera video tip vizor racordata la un mini monitor aflat in dormitor si o lampa, ca sa vad cine a patruns noapte in holul apartamentului in cazul in care mi se sparge usa de la intrare si incepe sa urle alarma. Tot pe tocul acelei usi pentru iluminat noaptea am montat si o lampa de veghe economica cu un bec led de 5 w, 500 lm.
Am amenajat, personalizat si decorat baia dupa gustul meu
Am schimbat bateria de la cada
Am inlocuit masina veche de spalat rufe tip Daewoo cu o masina noua de spalat automata tip Candy
Am montat o baterie la chiuveta de la baie
Am confectionat si montat racorduri din pexal de la chiuveta din baie la reteaua de apa rece si calda, iar ulterior cand am inlocuit masina veche de spalat rufe cu storcator tip Daewoo cu o masina noua automata tip Candy, am racordat-o la reteaua de apa rece.
Am inlocuit tevile de pexal din canalul tehnic de la baie si am montat robineti de trecere pentru izolare in caz de nevoie. Teava noua de pexal si robinetul de pe traseul de apa calda au fost montate de un instalator pentru ca eu nu aveam o cheie reglabila mops care era necesara, eu doar am scos teava veche uzata de la apa calda, iar lucrarea de inlocuire a teavii de pexal si de montare a unui robinet pe traseul de apa rece am executat-o eu.
Am schimbat vasul de WC, colacul cu capac si bazinul de apa, cu altele noi
In bucatarie am montat la chiuveta o baterie noua
Instalatia fiind veche m-am trezit ca s-a retezat teava de apa calda in bucatarie, am remediat defectiunea prin montarea pe teava a unei mufe rapide
Am inlocuit si racordurile de la chiuveta la reteaua de apa rece si
calda vechi care erau executate de mine din teava pexal, deoarece erau uzate, cu racorduri flexibile noi, iar ulterior s-au schimbat apometrele vechi clasice cu apometre cu citire radio de la distanta